Rackarnsanacka

Jag blir så trött...
Jag hade ju skrivit ett så bra inlägg när jag såklart lyckas trycka ner någon kombination på tagnenbordet som gör att all text försvinner. Jag blir galen när sånt händer...
Jag tappar liksom lusten att börja om och att skriva samma sak igen känns så oerhört olockande. (heter det olockande?) 


Men iaf, nu skriver jag ett litet inlägg för det är väl åtminstone bättre än inget inlägg alls.

Jag lever fortfarande här uppe i Funäsdalen.
Ikväll är Elin på gymmet och kör något "kombipass" eller vad tusan det hette. Inte så noga, huvudsaken är ändå att hon får röra på sig. Hon kan nämligen inte sitta still.
Jag som är precis tvärtom (i dom flesta fallen) är ganska glad att hon drar sig till gymmet och inte tjatar på mig att behöva göra massa saker. (Åka skidor räcker tydligen inte...)

Idag har jag även arbetat min andra arbetsdag på topsport här i funäsdalen, imorgon och 3 dagar framöver är jag ledig för att sedan jobba 4 dagar för att sen vara ledig ytterligare 4 dagar. Jag trivs!

 

Och angående snabbmaten jag berättade om i senaste inlägget så verkar inte Elin bry sig om att jag vill äta snabbmat så jag får väl ta tillfället i egna händer och köpa snabbmat på onsdag eller torsdag när Elin ska upp till Ramundberget (2 mil härifrån) och jobba.

 

Nu blir det nog en film skulle jag tro, i väntan på Elin.


På återseende
OLLE ERIXON
sugen på flott


Skidåkning utan sällskap...

...är som fotboll utan lagkamrater!


Idag har jag spenderat min dag i trotparken alldeles ensam. Kan både vara skönt och avkopplande utan kompisar omkring en men idag kände jag verkligen att jag saknade någon rolig kompis att åka med. Någon som gör skidåkningen roligare och lekfullare.
Jag skulle kunna rabbla upp flertalet kompisar som jag saknar att få åka med, men jag tänker inte räkna upp dom för risken finns att jag glömmer någon som kanske är "viktigare" än någon som jag kommit ihåg att skriva. Ingen nämnd, ingen glömd.

Imorgon blir det skidåkning (igen), Ingenting jag klagar över för skidåkning är utan tvekan det bästa jag vet. 
...Så länge det går som man vill.

Någon annat som är bland det bästa jag vet är snabbmat, dock har jag inte fått i mig någon snabbmat på flera dagar vilket gör att jag näst intill MÅSTE googla efter bilder på snabbmat för at pina mig själv. Man kan fråga sig varför jag väljer att googla efter bilder på snabbmat när det gör mig mer sugen på det, men av någon anledning känns det bra att göra det. Det är lite som att titta på skidfilm innan man ska åka skidor, man blir taggad.
JAG BLIR TAGGAD PÅ SNABBMAT!

I hopp om att min kära flickvän Elin ska läsa detta (och föreslå snabbmat till middag) tackar jag för mig för denna gång.


På återseende
OLLE ERIXON
Flott är gott...


biiiild

Första bilden från lägenheten!
FÖRSTA BILDEN FRÅN GRÄDDHYLLAN I FUNÄSDALEN!

F*N!

Jag hade precis skrivit klart ett långt och underhållande inlägg om hur bra dagen varit, men självklart lyckas jag trycka bort skiten. Nu blev dagen plötsligt lite sämre.

Men för att inte vara elak mot er läsare tänker jag skriva snabbt vad som hänt:

- Jag har åkt skidor med Adam Falk (PRO)
- Vi var själva i parken förutom Adams kompis.
- Ikväll kommer Elin, JAAAAAAAA!


Nu ska jag duscha och sen titta på film för att tiden ska gå lite snabbare.


På återseende
OLLE ERIXON
proooooooooo

nya vänner, nya vanor...

yO!

Igår var det kickoff för alla på topsport.
Vi befann oss i Ramundberget där det bjöds på bland annat tävling mot cheferna med bla. bob-race, säckhoppning, längdsprint, frågesport och mycket annat. Som avslutning blev det pislner, bastu, middag och ännu mer pilsner.

Lagom jag kommit hem klockan 22 (!) i gårkväll och lagt mig för att titta på en film i sängen är det någon som knackar på mitt sovrumsfönster, det är min nya kamrat Jan som knackar på och ska lämna lite mjölk åt mig till mina kalaspuffar. Jag hade nämligen sagt att jag hade slut på mjölk och att jag skulle bli tvungen att äta mina kalaspuffar med vatten vilket absolut inte hade varit någon höjdare. Istället kom Jan med ett paket mjölk från sitt kylskåp och tänkte kika förbi för att avsluta sin cider och äta chips. Jag bjöd på dip och gott sällskap innan han gick hem till sig för att sova och (bazza ?) med sin brud. 

Idag var även första dagen på jobbet. Jag har vallat skidor, lärt mig uthyrningssystemet, ätit 3 billys pizzor till lunch och haft en allmänt trevlig arbetsdag. 

Nu är jag ledig till på måndag så imorgon blir det skidåkning, troligtvis på torsdag också, sen kommer Elin på torsdagkväll vilket kommer bli hur mysigt som helst. I helgen är det europeiska cupen i slalom och storslalom i Funäsdalen så det kanske man skulle lägga ett öga eller två på.


Over and out för den här gången!


På återseende
OLLE ERIXON
ny på jobbet


Enstöring i paradiset

Ja, så känner jag mig lite just nu..


Jag har precis läst Jens blogg och jag måste tacka för ett smickrande inlägg om mig. TACK!
Jag ljuger om jag säger att jag inte saknar jens.
Men jag saknar många, ingen nämnd ingen glömd.

För tillfället har jag precis ätit en portion gulaschsoppa som jag själv lagat och bannemig, det blev ju gott.

Till soppan blev det knäckebröd med viltost på, satans gott. Jag har börjat äta knäckemacka bara för att det är så rackarns gott. ( Var stolt mamma )

Jag har även åkt mina första åk i trotparken, funädalens park. Parken består för tillfället av 3 hopp och 2 boxar.
Jag fick med mig Jocke (en av mina nya sambos som precis åkt till östersund med sin guzz).
Till kvällen blir det en halv pizza från igår och imorgon är det dags för kick off på jobbet.



Bilder på lägenheten får ni nog på torsdag när Elin kommer, jag har ingen kamera med mig tyvärr...


på återseende
OLLE ERIXON
ensam och mätt







det är mycket som är nytt nu...

Jag har druckit min första öl i funäs.
Jag har ätit mina första chips i funäs.
Jag har ätit min första pizza i funäs.

Det är mycket som är händer för första gången när man plötsligt flyttat hemifrån...
Men jag gillart'.

Imorgon blir det skidåkning och bilder kommer väl inom kort antar jag.
Just nu har jag inga roliga bilder att lägga upp tyvärr så håll ut, vintern är ung.


På återseende
OLLE ERIXON
stoooooortrivs


Det närmar sig

JAG HAR KOMMIT FRAM NU!
Jag skriver mer när jag packat upp och så...

Hejsålänge!

HELPACKAD!

JAG ÄR HELPACKAD!

Näst intill jättepackad...

Washalawash!

Gårdagens rundvandring på Ikea resulterade inte i någon skohylla åt mamma. Istället brände jag hennes pengar på ett gäng plastlådor med lock som jag ska ha och packa i.

Jag tänkte att det räcker nog med 5 lådor precis, annars får jag väl lägga resten löst... Pessimist javisst, jag har fyllt 2 lådor och är näst intill klar. Lite smågrejor som ska packas ner nu såsom mer rena strumpor, nessesär, datorväska samt en jacka.
Sen är jag nog klar faktiskt. STOOKAD!

Vad som inte får glömmas att nämnas är att efter min resa till bla Ikea ( och subway) så var jag hos min vän Linnnea Thorsson och sydde lite (nej, det var hon som sydde) på en idé jag hade. 
Jag har nämligen sytt på layers på min blå LRG luvtröja.
Layers betyder att det är fler lager kläder som sticker ut under tröjan, i detta fall t-shirtar.
(Fattar väl vem som helst..?)


Dagen till ära ska jag jobba lite med ett par uppgifter man får av Funäsdalen innan man börjar jobba där. Det går ut på att man ska läsa på lite om just Funäsdalen och Härjedalen kommun i övrigt och sedan svara på frågor och olika test på en hemsida. Lärorikt och (mindre) kul. 

Onsdag, idag är det faktiskt Onsdag.. Nej, jag ska inte till harrys ikväll. Jag orkar inte och jag behöver spara pengar till dom första veckorna i funäsdalen. Jag känner mig vuxen och stolt när jag kan hålla mig ifrån "roligheterna" och bara koncentrera mig på flytten men samtidigt tråkig som inte får träffa alla "niggas" (läs kompisar) för en sista gång. Men jag tror Rövbin Olsson aka Lång kåt stel, kommer hit ikväll och ska ta lite bilder från senaste sälenresan på ett usb. (nej, vi reste inte på ett usb, han ska ha bilderna på ett usb)


Känns som ovärda inlägg såhär innan flytten men det får det vara värt. Huvudsaken är att jag håller igång så det inte blir dött i bloggen för då är det ingen som kommer tillbaka och är intresserad. 

Avslutningsvis blir det nog faktiskt en liten bild igen. 
(vissa vill ju bara läsa min blogg om det finns bilder...) Ingen nämnd, ingen glömd.



Bilden är från senaste resan till sälen. Resan skulle kunna summeras
med orden: DU ÄR GALEN BROR!



På återseende
OLLE ERIXON
näst intill jättepackad


Är fortfarande inte helt packad...

OHOOOJ!

Jag är fortfarande lite packad men inte så packad som jag kanske borde.

Men mamma tar med dom sista stora påsarna hem idag som jag ska packa det sista i, men efter det är det nog nästan klart i stort sett. Feels gooooood.

På tal om funäsdalen som jag nämde tidigare ska bli min nya hemort för de närmsta 6 månaderna så gungade jag fram en bild från webbkameror.se som visar hur funäsdalen by ser ut och från kartan som sitter på toppstugan på fjället så ser man både mitt hem, jobbet och ICA.

 

Nedan är en bild över funäsdalen by.

Blå plupp = mitt hem
Röd plupp = ICA
Grön plupp = mitt jobb

Blå plupp = mitt hem Röd plupp = ICA Grön plupp = Mitt jobb

4 dagar kvar till flytt...
Det närmar sig


Annars är planerna för dagen att åka till bla. Ikea och köpa en skohylla som mamma väntat på en längre tid men jag åker inte till Örebro utan att åka till Subway (steak and cheese, extra ost & currydressing) vilket är bland det godare man kan äta här i trakterna.

Efter det blir det hem och packa igen.
Jovars, man tröttnar....

 

 

 

På återseende
OLLE ERIXON
fortfarnade packad

En början på något nytt...

HALLOJ!


Det var länge sen sist, jag vet. Jag vet inte riktigt vad det beror på.
Det är väl en blandning av allt möjligt men troligtvis är det för att jag har haft bättre saker för mig även om jag oftast spenderar väääldigt mycket tid framför datorn.

Vad som hänt under sommaren och hösten är att jag bland annat har varit med och kammat hem ett JSM-silver med Andreas Ahlberg i JTCC (grattis kompis) vilket har varit en grymt rolig resa hela sommaren och hösten. Tack BMS Event!

Vad har mer hänt? Jo, jag har fått säsongjobb i Funäsdalen där jag kommer spendera hela vintern vilket jag tror kommer bli hur bra som helst. 
Det är lite pga. jobbet som jag återfött bloggen, för att kunna informera dom hemmavid om hur livet passerar uppe i Härjedalen.

Det är idag (måndag) exakt 5 dagar kvar till jag lämnar Vingåker för ett halvår i Härjedalen och jag packar och planerar mest hela tiden tycker jag...
Kläder, skidutrustning, sängkläder och diverse småprylar ligger utspritt över nästan hela vardagsrumsgolvet och jag vet knappt själv hur allting ska få plats i bilen på vägen upp.

"Jag börjar känna mig lite packad" 




På återseende!
OLLE ERIXON
småpackad, men glad



RSS 2.0